15 Ekim 2009

09 Ekim 2009

günün müziği...

Bu başkan için...

05 Ekim 2009

microben, macroTürkiye...

Krizdi, ekonomiydi, IMF'ydi derken içim bulandı, beynim sulandı, nefterimi kusayım istedim.
Bıktım ulan artık borçtan harçtan. Türkiye'nin durumu da aynı bizim ailenin durumuna benziyo. Micro ekonomimiz, ülkenin makro ekonomisiyle aynı neredeyse. Dış borç (bankalara olan borçlarım), iç borç (eş, dost, akraba filan), bütçe açığı (ay sonunu getirememe diye özetlenebilecek maaşın harcamalara yetmemesi durumu), falan filan devam ediyor böyle. Şu IMF toplantıları haberlerinden de kusmak istiyorum lan!
Bu gavurların economistleri itiraf etmiş: Son krizde büyük ülkelerin bok yemesinin ceremesini küçükler çekecek diye. Bi de üstüne sözüm ona yardım olsun diye kredi vermeye kalkıyolar küçük ülkelere. Tıpkı bizim IMF kredisi olayı gibi.
Az önce aklıma geldi. Bu aynen şuna benziyo. (yine mikrolaştırıyorum olayı)
Zengin komşunuz istemeden veya taammüden geldi evinizin camını kırdı. Sonra da "ya komşi kusura kalma. Al sen şu parayı da camını yaptır. Ama sonra faiziyle ödersin bi ara" demesi gibi. Ulan yavşak! hem gelip benim camımı kırıyosun, üstüne de bundan para kazanıyosun.
Go home yankee! demek istiyorum sayın seyirciler...
Not: Bi de şu bankalar zırt pırt arayıp "X bey şu kadarlık krediniz hazır, hemen şubemize gelip çekebilirsiniz" demesi gibi. Ulan ben sizden kredi istedim mi sülükler? Bırakın lan paçamı! Ayrıca kredi kartımın limitini de artırmak istemiyorum arkadaş. Eğer istersem ben talep ederim Allahın belaları.