16 Haziran 2009

bu çocuk beni öldürecek!

Sıpadan bahsediyorum. Bu çocuk gerçekten bir gün beni öldürecek galiba! Artık her telefon çaldığında "Allah'ım kötü bi haber olmasın, ne olur!" diye açıyorum telefonu. Henüz 2 yaşında olmasına rağmen o kadar çok vukuatı var ki!
Son olay yine kalbimize indiriyordu. Beyefendi bu kez de kendini banyoya kilitlemiş.
Sabah yine Başkan'ın telefonuyla olay yerine koştum. Sıpa uyandıktan sonra banyoya girmiş, kapıyı kapatmış, bi de üzerine kilitlemiş. Ulan, sen daha çişini kakasını bezine yapan bi bebesin, ne diye banyo kapısını kilitliyosun? Ama işte içeriden çığlıklarını duydukça da kalbim ağzıma geldi. Başkan kapının bi tarafında, sıpa diğer tarafında ağlıyo, bağırıyo. Neyse ki bizimkilere (peder-valide) yakın oturuyoruz da hemen yetişmişler benden önce. Gittiğimde peder hala kapıyı yıkmaya uğraşıyodu. Bi yandan da bütün kilit sistemini sökmüş, kapıyı dövmekle meşguldü. Neyse, çok geçmeden kapıyı açabildik. Sıpanın ağlamaktan gözleri şişmiş (anasına çekmiş), salya sümük birbirine karışmış. Çıkar çıkmaz bana sarıldı, kafasını omzuma koyup ağlamaya devam etti. Çok dramatik bi sahne!
Neyse oyaladık biraz, bak kammon geçiyo, bak otibis geçiyo filan derken sakinleşti. Sonra Başkan geldi, 'gel buraya eşşek sıpası' diyip kucağına alır almaz bizimki bi daha başladı. Ana-oğul biraz daha ağlaştılar filan. Bu arada bütün bunlar yaklaşık 20 dakika içinde oluyor. Sabah sabah trajik mi desem, trajikomik mi desem bi olay daha yaşadık.
Bu olay bizim sıpanın 2 yıllık hayatında kim bilir kaçıncı vukuatı. Kaç kere düştü, kaç kere bişeyleri kırdı, kaç kere gelen bi telefonla eve koştum, daha şimdiden bilemiyorum. Dün bi laf etmişti, ben bunu kesin bloga yazarım diyodum, gerçekten bu olay vesile oldu şimdi. Yıllar sonra belki bunları okuyacak, "ulan ne haylaz bebeymişim, annemle babamın ağzına s.çmışım afedersin" diyecek.
Neyse dün bu arkadaş benim söylediğim birşey üzerine, sanırım komiklik olsun diye, "Baba beni öldürüyosun be!" demişti. Şimdi ben bu lafı kendisine aynen iade ediyorum.
"Sen beni öldürüyosun eşşeğin sıpası!"

Not: Bu arada banyo kapılarını sadece içeriden kilitlenecek şekilde yapan tasarımcının, dekoratörün, kapı imalatçısının, artık kim varsa ........ Hemen buna bi çare buluyorum.

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun ey ahali... Eşşek sıpasını öpüyor Başkan'a hürmetlerimi sunuyorum...

    YanıtlaSil
  2. Tam 2 ise yaşına göre lafazan bir çocukmuş. Dikkat etmek lazım, 2-3 yaş göz önünden ayırılmaması gereken bir dönem. Bir taraftan da düşe kalka büyüyor bu sıpalar. Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil