08 Temmuz 2009

sigaranın aşk hayatınıza etkileri!

Hayır, başlık sizi korkutmasın. Sigara paketlerinin üzerinde yazan "sigara spermlerinizi öldürür, sonra bebişiniz olmaz" türünden bir şey değil bahsettiğim. Tam tersine, sigaranın aşk hayatınıza olumlu bir yan etkisinden söz ediyorum.
Malum, çok yakında (galiba 19 Temmuz) sigara yasağı başlıyor. Artık cafe, bar, restoran gibi yerlerde sigara içmek yasaklanacak. 15 yıllık bir sigara tiryakisi olarak kararı kınıyorum. Ama zannetiğiniz sebepten değil, evli olduğum için.
Şöyle anlatayım: Sigara yasağı birçok batı ülkesinde bizden önce başladığı için konuyla ilgili yeni kavramlar da oradan çıkıyor. Bunlardan biri de "smirting". Bu ne lan diyenler için anlatayım. Smoking ve flirting kelimelerinin birleşimi. İki-üç yıl önce özellikle İngilizler kullanmaya başlamış.
Şimdi şöyle oluyor: Bara gittiniz, güzel güzel takılıyosunuz, canınız sigara çekiyor. E ne olacak? Tabii ki dışarıda kapının önünde içebileceksiniz. Haliyle orada sizin gibi erkekler/kadınlar da olacak. Sigara içerken bi yandan da sohbet doğacak, bu küçük sohbetler beraberinde yeni aşkları da getirecek. Belki! Ya da kızın erkek arkadaşı arkanızda belirecek, "noluyo lan burda" diyecek. Siz de ya delikanlılığa b.k sürdürmeyip "sanane lan" diyceksiniz ve kavga çıkacak, ya da "hiiç, çakmağımı unutmuşum da" diyip sıvışacaksınız.
Birçok ülkede yasak sayesinde kapı-önü aşkları doğmaya başlamış. Hatta online aşkları bile geçtiği söyleniyor. Bakalım smirting bizim memlekete nasıl uyarlanacak? Bizde de bu smirting "skills" olmasın sakın! Ne de olsa "smoking kills".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder