26 Mayıs 2009

carolina, texas, las vegas v.s....


Bir süredir blog alemini incelemeye dalmıştım. Blog işine yeni başlayan birinin ilk yapması gereken bence bu. Bu kadar çok blog olduğunu ve bu kadar çok takip edildiğini hiç tahmin etmemiştim. Meğer neler varmış neler... Blog işi geleceğin işi benden söylemesi!
Gezinirken bir sürü şey buldum ve bu arada tabii yazacak şeyler de birikti. Fakat bu sabah rastladığım bir siteye göz atmınızı özellikle tavsiye ederim. (İngilizce şart!)
Archives of Turkish Oral Narrative yada Türk Öyküler Sandığı... Halk hikayelerinin, fıkraların ingilizceye çevrilmiş hali. Bayağı matrak şeyler var. Listenin en sonunda (yok sondan bir önce) lazların Amerika'yı keşfi ve yer isimleri konusundaki geyik de var. İşte bir örnek:

A large segment of Lazes never went far beyond their landing place in northeastern United States. One day when they were entertaining themselves with songs and dance, their sounds grew into an uproar. Finally a prominent member of that group stepped forward to caution his kinfolk about all the noise they were creating. He said, "Yeter, bu ne yaygara?" Someone retorted, "ne yaygara? [what hullabaloo?] should be the name for this place." In time, ne yaygara became the name of a great waterfall, Niagara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder