29 Mayıs 2009

iş arıyor çocuk!

Kardeşim bu ABD hakkaten enteresan bi yer. Niyesini sonra söyleyeyim.
Vimeo'da gezinirken Ross Ching diye bi elemanın filmlerine rastladım. Time lapse ve stop motion ile ilgileniyor arkadaş. (Dikkat edin spesifik ilgi alanı var. Başarıya giden yolu yarılamış). Hakkaten yaratıcı ve güzel filmler yapmış. Nasıl yaptığını da anlatmış. Eğer zamanım olursa onu da anlatacağım. (Bizim sıpa uyanmak üzere. Birazdan başıma gelip maka maka aç diye tutturabilir).
Filmlerinden birinin videosu aşağıda. Giderek tecrübe kazandığı için galiba en iyisi bu. Çünkü bu Ross daha geçen yıl mezun olmuş San Diego University'den. Başta sorduğum sorunun cevabı da bununla ilgili. Ross'un bir de sitesi var. Burada diyor ki: şu anda işsizim, iş veren olursa eşşek gibi çalışırım abi. (tam öyle değil de neyse..) Yahu herif hakkaten yaratıcı, üstelik yeni mezun olmuş. Ulan bi TV kanalı da herifi işe alıp iliğini kemiğini emse ya. Yoksa bu kriz Amerika'yı hakkaten çok mu fena vurdu? Bizde olsa elemanı alır, günde 28 saat çalıştırır, kablo taşıttırır, fikirlerini çalar, para diye sorunca da s.ktiri çeker vaye eline bi ticket tutuşturup gönderirler. Eleman da a.q. ben bu memleketin, komünik yapacaklar adamı zorla arkadaş der. Nereden biliyosun bunları diye sormayın!
Neyse uzatmayayım. Film aşağıda. Ha bu arada, bizim saç sakal uzatıp yaratıcıyım ayaklarıyla gezinen götoşlar da izlesin, utansın. Gavurun bebesi neler yapıyo diye. Ha senin yaratıcılığın nedir arkadaş diye de soran olabilir. Yukarıda bahsettiğim sıpa diyeyim, o kadar!

Death Cab for Cutie - Little Bribes from Ross Ching on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder